Over Katja Verhagen

Katja zwart-wit

Mijn naam is Katja Verhagen. Sinds september 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik begon toen als docent Nederlands op een vmbo-school in de buurt van Nijmegen. Sinds het schooljaar 2014-2015 geef ik les op het ROC Nijmegen. In de afgelopen jaren is er in rap tempo veel veranderd en dat heeft alles te maken met de enorme vlucht die communicatietechnologie heeft genomen. De wereld van mij en mijn leerlingen ziet er plotseling anders uit. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube, tablets, smartphones en Facetime; toen ik als docent begon hadden we van veel nog niet gehoord.

Toen ik begon in het onderwijs, merkte ik al snel dat we onze leerlingen te weinig voorbereidden op de complexe multimediale omgeving waarin zij zich vandaag de dag moeten bewegen. Ik volgde daarom in 2011 de opleiding tot mediacoach (www.nomc.nl). Sindsdien adviseer en begeleid ik onder de naam Mediafulness jong en oud, school en gemeente, bij het mediawijs worden.

Mijn interesse in media, hoe die tot stand komt en hoe we ermee omgaan, is er altijd geweest. Ik begon mijn studiecarrière  niet voor niets aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Daar haalde ik mijn propedeuse. Vervolgens heb ik de lerarenopleiding Nederlands afgerond en ben aan de slag gegaan als docent. In 2016 heb ik de masteropleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief met succes afgerond. Tijdens deze master heb ik mij verder gespecialiseerd in de mediapedagogiek. Onder andere door mijn onderzoek naar de vraag wat de toekomst van onze samenleving vraagt en wat dat betekent voor de huidige pedagogische praktijk. Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en wat hebben jongeren nú nodig om daar op toegerust te zijn?

Ik deel mijn passie voor media, opvoeding en jongeren graag. Daarom geef ik ouderavonden, lezingen en workshops voor jong en oud en docententrainingen over actuele thema’s die te maken hebben met mediawijsheid. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, cyberpesten, verslaving en nieuwe media inzetten in het onderwijs etc.

Wilt u weten wat ik voor u of uw instelling kan doen? Neem dan contact op.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *