Over Katja Verhagen-Schuijffel

Katja zwart-wit

Mijn naam is Katja Verhagen-Schuijffel. Sinds september 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik begon toen als docent Nederlands op een vmbo-school in de buurt van Nijmegen. Sinds het schooljaar 2014-2015 geef ik les op het ROC Nijmegen. In de afgelopen jaren is er in rap tempo veel veranderd en dat heeft alles te maken met de enorme vlucht die communicatietechnologie heeft genomen. De wereld van mij en mijn leerlingen ziet er plotseling anders uit. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube, tablets, smartphones en Facetime; toen ik als docent begon hadden we van veel nog niet gehoord.

Toen ik begon in het onderwijs, merkte ik al snel dat we onze leerlingen te weinig voorbereidden op de complexe multimediale omgeving waarin zij zich vandaag de dag moeten bewegen. Ik volgde daarom een korte opleiding tot mediacoach. Sindsdien ondersteun en begeleid ik onder de naam Mediafulness jong of oud, school of gemeente, bij het mediawijs worden.

Mijn interesse in media, hoe die tot stand komt en hoe we ermee omgaan, is er altijd geweest. Ik begon mijn studiecarrière  niet voor niets aan de Hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Daar haalde ik mijn propedeuse. Vervolgens heb ik de lerarenopleiding Nederlands afgerond en ben aan de slag gegaan als docent. Momenteel ben ik bezig met de masteropleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. Ik specialiseer mij daar in media, samenleving en de pedagogiek. Op dit moment doe ik onderzoek naar de vraag wat de toekomst van onze samenleving vraagt en wat dat betekent voor de huidige pedagogische praktijk. Wat zijn de uitdagingen van de toekomst en wat hebben jongeren nodig om daar op toegerust te zijn?

Ik deel mijn passie voor media en jongeren graag. Daarom geef ik ouderavonden, lezingen en workshops voor jong en oud en docententrainingen over actuele thema’s die te maken hebben met mediawijsheid. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, cyberpesten, nieuwe media inzetten in het onderwijs etc.

Wilt u weten wat ik voor u of uw instelling kan doen? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>