Workshops

Mediafulness verzorgt naast ouderavonden en medialessen ook diverse workshops, voor jong en oud.

Workshop Cyberpesten
Kennis is macht. Als je weet wat er speelt op het gebied van sociale media en cyberpesten, ben je beter voorbereid als je er een keer mee te maken krijgt. Docent, ouder of jongere, deze workshop is geschikt voor iedereen die meer wilt leren over cyberpesten. Wanneer wordt cyberpesten strafbaar? Wat kun je doen als je ermee te maken krijgt? Wat moet er in een pestprotocol komen te staan over cyberpesten?


Deze workshop duurt 60 tot 90 minuten. Deelnemers leren op een interactieve manier actuele soorten cyberpesten kennen. De workshop wordt ondersteund door beelden en filmpjes. Doel van de workshop is het vergroten van kennis en betrokkenheid, om zo samen in actie te kunnen komen.

Workshop Informatievaardigheden
Het internet is als een groot oerwoud. Zeker leerlingen zien er al gauw door de bomen het bos niet meer. Ze beoordelen gevonden bronnen niet kritisch en knippen en plakken alles wat ze tegenkomen. Verder dan de eerste zoekpagina van Google komen de meesten ook al niet. Hoe zorg je er als docent toch voor dat je leerlingen kritisch worden in hun informatieverzameling en – verwerking? Hoe maak je van je leerlingen kritische webgebruikers? Ontdek het in de workshop informatievaardigheden en ga daarna vol inspiratie aan de slag met je leerlingen.


Deze workshop duurt 60 tot 90 minuten. Deelnemers leren op een interactieve manier hoe ze hun leerlingen kunnen begeleiden op internet. De workshop is voorzien van praktische voorbeelden en opdrachten. Doel van de workshop is het vergroten van kennis, om zo samen te werken aan betere werkstukken en kritischere leerlingen.

Workshops zijn ook op maat verkrijgbaar. Mediafulness inventariseert tijdens een intakegesprek de wensen van u en uw instelling. In overleg wordt er een workshop op maat gemaakt.

De workshops zijn geschikt voor docententeams, leerlingen, ouders, PO, VO en mbo. Interesse? Neem contact op met katja(apestaart)mediafulness.nl